recepten    

LachencakepopsLachen                     

nodig:

 

*chocolade:puur,wit of melk

*spikkeltjes,hagelslag enzo.

*choco cake

*sate-stokje

stap 1. maak kleine bolletjes van de choco cake

stap 2. steek de sate-stokjes in de cake

stap 3. smelt het chocolade in een pannetje

stap 4. zet de satestokjes met de cake bolletjes in de pan om een choco-laagje te krijgen 

stap 5. strooi een beetje hagelslag\spikkeltjes enzo. op het natte choco laagje op de choco bollen laat het drogn

                       klaar

gr busolaZoenen

                                                 

jullie hebben al een recept voor cakepops maar hier is een recept voor een heerlijke appeltaart!  el= eetlepel

 

 appeltaart

je hebt nodig:

 1 el maisolie

 1 el suiker

 3 hele eieren

 10 el zelfrijzend bloem

 2 hele appels ( in dunne partjes gesneden )

 2 á 3 el confituur  liefst abrikoos maar andere kan ook)

 3 el parelsuiker

 

BEREIDINGSWIJZE:

 

  1. verwarm de oven voor op 190°c
  2. mix de maisolie,suiker en de eieren tot een gladde massa.
  3. meng de zelfrijzende bloem door het beslag. (goed kloppen)
  4. bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier en giet het beslag erin.
  5. leg er de stukjes appel op en strooi er parelsuiker bovenop.
  6. bak de appeltaart 35 minuten in de oven met 190°c
  7. neem de taart uit de oven en besmeer met de confituur
  8. laat de taart afkoelen op een taart-rooster
  9. en dan kun je hem opeten!

 

laat reactie achter hoe de appeltaart was!

 groetjes charlotte

 

 

 

hier een nieuw recept voor 24 paas cupcakes!       

tl= theelepel

 

je hebt nodig:

275 gram bloem

2 1\2  tl bakpoeder

1 tl zout

150 gram boter of margarine, op kamer-temperatuur

225 gram donker bruine basterd suiker

150 gram ruwe rietsuiker

2 eieren

1 tl vanille-extract

300 ml melk

24 mini chocolade eitjes (uitgepakt)

 

bereidingswijze:

 

1. de oven voorverwarmen op 180°c 2 bakvormen van 12 invetten of met papieren vormpjes vullen, via een zeef bloem, bakpoeder en zout mengen en apart zetten.

 

2. in een grote kom boter, basterd suiker en rietsuiker tot een luchtige mousse opkloppen. 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen, vervolgens de vanille erdoor roeren, afwisselend met de melk door het meelmengsel tot een grof gemengd beslag kloppen.

 

3. elke muffinvorm voor 1\3 met beslag vullen en het chocolade ei in het beslag plaatsen. Tot 2\3 aanvullen met het rest beslag

 

4. gedurende 18-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. de muffins zijn gaar als de bovenkant terugveert als je er zachtjes op tikt.

 

 

dit waren de paas-muffins plaats een reactie en zeg wat je ervan vondt! doei groetjes charlotte

 

 

hier hebben jullie een recept voor gemarmerde cupcakes

 

je hebt nodig:

150 g zachte ongezouten boter

150 g fijne kristal suiker

175 g zelfrijzend bakmeel

3 eieren

60 ml warme volle melk

3 el cacao

 

 

1. verwarm de oven voor op 180°c. plaats 12 papieren vormpjes in een cakevorm. doe de boter, de suiker, het bakmeel, de eieren en de melk in een kom en klop en klop het met een handmixer tot een glad beslag.

 

2. verdeel het beslag over twee kommen en roer de cacao door eén kom met beslag.

 

3. schep afwisselend het witte en het bruine beslag in de vormjes en roer het door met een cocktail-prikker voor een gemarmerd effect

 

4. zet de cupcakes 20-25 minuten in de oven tot ze naar boven zijn gekomen en en als je er licht op drukt dat het dan terug springt. laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm en vorvolgens op een taart-rooster.

 

 

eet smakelijk! groetjes charlotte







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.