recepten

cakepops
nodig:
*chocolade:puur,wit of melk
*spikkeltjes,hagelslag enzo.
*choco cake
*sate-stokje
stap 1. maak kleine bolletjes van de choco cake
stap 2. steek de sate-stokjes in de cake
stap 3. smelt het chocolade in een pannetje
stap 4. zet de satestokjes met de cake bolletjes in de pan om een choco-laagje te krijgen
stap 5. strooi een beetje hagelslag\spikkeltjes enzo. op het natte choco laagje op de choco bollen laat het drogn
klaar
gr busola
jullie hebben al een recept voor cakepops maar hier is een recept voor een heerlijke appeltaart! el= eetlepel
appeltaart
je hebt nodig:
1 el maisolie
1 el suiker
3 hele eieren
10 el zelfrijzend bloem
2 hele appels ( in dunne partjes gesneden )
2 á 3 el confituur liefst abrikoos maar andere kan ook)
3 el parelsuiker
BEREIDINGSWIJZE:
- verwarm de oven voor op 190°c
- mix de maisolie,suiker en de eieren tot een gladde massa.
- meng de zelfrijzende bloem door het beslag. (goed kloppen)
- bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier en giet het beslag erin.
- leg er de stukjes appel op en strooi er parelsuiker bovenop.
- bak de appeltaart 35 minuten in de oven met 190°c
- neem de taart uit de oven en besmeer met de confituur
- laat de taart afkoelen op een taart-rooster
- en dan kun je hem opeten!
laat reactie achter hoe de appeltaart was!
groetjes charlotte
hier een nieuw recept voor 24 paas cupcakes!
tl= theelepel
je hebt nodig:
275 gram bloem
2 1\2 tl bakpoeder
1 tl zout
150 gram boter of margarine, op kamer-temperatuur
225 gram donker bruine basterd suiker
150 gram ruwe rietsuiker
2 eieren
1 tl vanille-extract
300 ml melk
24 mini chocolade eitjes (uitgepakt)
bereidingswijze:
1. de oven voorverwarmen op 180°c 2 bakvormen van 12 invetten of met papieren vormpjes vullen, via een zeef bloem, bakpoeder en zout mengen en apart zetten.
2. in een grote kom boter, basterd suiker en rietsuiker tot een luchtige mousse opkloppen. 1 voor 1 de eieren erdoor kloppen, vervolgens de vanille erdoor roeren, afwisselend met de melk door het meelmengsel tot een grof gemengd beslag kloppen.
3. elke muffinvorm voor 1\3 met beslag vullen en het chocolade ei in het beslag plaatsen. Tot 2\3 aanvullen met het rest beslag
4. gedurende 18-20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. de muffins zijn gaar als de bovenkant terugveert als je er zachtjes op tikt.
dit waren de paas-muffins plaats een reactie en zeg wat je ervan vondt! doei groetjes charlotte
hier hebben jullie een recept voor gemarmerde cupcakes
je hebt nodig:
150 g zachte ongezouten boter
150 g fijne kristal suiker
175 g zelfrijzend bakmeel
3 eieren
60 ml warme volle melk
3 el cacao
1. verwarm de oven voor op 180°c. plaats 12 papieren vormpjes in een cakevorm. doe de boter, de suiker, het bakmeel, de eieren en de melk in een kom en klop en klop het met een handmixer tot een glad beslag.
2. verdeel het beslag over twee kommen en roer de cacao door eén kom met beslag.
3. schep afwisselend het witte en het bruine beslag in de vormjes en roer het door met een cocktail-prikker voor een gemarmerd effect
4. zet de cupcakes 20-25 minuten in de oven tot ze naar boven zijn gekomen en en als je er licht op drukt dat het dan terug springt. laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de vorm en vorvolgens op een taart-rooster.
eet smakelijk! groetjes charlotte
Reactie plaatsen
Reacties